Implantálás

Az implantátum behelyezés napjainkban teljesen rutinszerű beavatkozássá vált, ennek ellenére a legtöbb embernek még mindig sok tévhit él a fejében a kezeléssel kapcsolatban. Mivel sok ember fülében ismerősen cseng az "implantálás" kifejezés, ezért úgy döntöttünk, hogy összegyűtjük a legfontosabb elemeket az adott kérdésben.

Mi is az az implantátum?

Legegyszerűbben úgy lehet elmagyarázni, hogy ez az eszköz egy csontba beültetett kis csavar, mely rendelkezik belső és külső csavarmenettel. A külső csavarmenet segít rögzülni az implantátumnak a csontban, a belső részbe különböző úgynevezett felépítményeket tudunk elhelyezni, amire a készülő fogpótlás rögzülni fog.


Lehetek allergiás az implantátumra?

Az esetek legnagyobb részében azt lehet mondani, hogy nem jellemző ez a probléma. Az implantátumok jellemzően titánból készülnek, amit a az emberi szervezet nagyon jól tolerál. Az implantátum beültetések sikerességi rátája több mint 95% !Természetesen akinek fém allergiája van, a beültetés előtt érdemes lehet egy titán allergia vizsgálatot csinálni a biztonság kedvéért.


Ki kaphat implantátumot?

Sajnos az implantátum beültetésnek vannak feltételei. Bizonyos betegségek teljesen kizárják a lehetőségét a beavatkozásnak. Meghatározó tényező továbbá az életkor is, ugyanis bizonyos életkor alatt, nem helyezhető be implantátum, mivel az állcsontok még növésben vannak. Továbbá a rendelkezésre álló csont mennyisége és minősége is jelentősen befolyásolja a lehetőségeket. Teljes tájékoztatáshoz, kérjen tőlünk konzultációs időpontot.


Fájdalmas a beültetés?

Mint minden fogászati beavatkozás, az implantálás is járhat kisebb kellemetlenségekkel, de ez jellemzően az érzéstelenítő beadásával véget is ér. A műtét alatt Ön nem érez fájdalmat. Sok páciensnek inkább pszichésen megterhelő a fogászati székben való ülés, ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy altatásban történjen a műtét. További információ az altatásról itt.


Milyen garancia van az implantátumokra?

Tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy az implantátum egy idegen test egy biológiai környezetben, így minden páciens esete más és más. Amennyiben az előírásokat betartva használja és tisztítja a kész fogművet, továbbá megjelenik rendszeresen a kontroll vizsgálatokon, úgy akár egy élethosszra szóló megoldás is lehet az implantátum. 


Mi a különbség az egyes implantátumok között?

Sok esetben szeretik azt a választ adni erre a kérdésre, hogy hát hasonló mint egy prémium autó és egy átlagos autó közötti különbség. A legtöbben nem tudnak mit kezdeni ezzel a válasszal, ugyanis csak egy hasonlatot kaptak. A valóság az, hogy a világon jelenleg több mint 400 fajta implantátum rendszer létezik, aminek  a jelentős része pár éven belül eltűnik nyomtalanul a piacról. Azok a márkák, akik évtizedek óta jelen vannak a piacon szintén több rétegre oszthatóak. Vannak azok a gyártók, akik folyamatosan fejlesztenek, úttörő megoldásokkal jelennek meg és vannak azok akik ezeket az ötleteket lemásolják. Az első csoport implantátumait nevezzük prémium kategóriás implantátumoknak, ezek jellemzően drágábbak, de sokkal magasabb minőséget tudhatnak magukénak és a klinikai hátterük is sokkal kiforrottabb. A második csoportot hívjuk középkategóriás implantátumoknak. A két csoport közös tulajdonsága, hogy mindegyiknél hasonló a beültetés sikeressége, a főbb különbségek leginkább a hozzájuk kapcsolódó protetikai lehetőségekben nyilvánul meg. Nem kimondott adat, de fogorvosok közötti tapasztalati tény, hogy a prémium kategóriás implantátumok hosszútávú túlélése jelentősen jobb, mint középkategóriás társaiké. Rendelőnkben mi elsősorban prémium implantátumokat használunk, de természetesen rendelkezésre áll egy felső-közép kategóriás implantátum rendszer is. Az Ön számára legideálisabb rendszer kiválasztását, személyes konzultáció alkalmával szakember segítségével végezzük.

Áraink közül

Diagnosztika

 • Vizsgálat 3.000 Ft

  Sokéves tapasztalatunk van diagnosztikai kivizsgálások terén, keress bizalommal! Tovább olvasom

 • Kezelési terv 5.000 Ft

  Egy jó kezelési tervre lenne szükséged? Semmi probléma, segítünk! Tovább olvasom

 • Intraorális röntgen 3.000 Ft

  Szakrendelőm speciális segítséget tud nyújtani Intraorális röntgen terén. Tovább olvasom

Sebészeti beavatkozások

 • Fog vagy foggyökér eltávolítása 10.000 Ft

  A fog, illetve foggyökér eltávolítása bizony nem tréfadolog. Hívj bizalommal! Tovább olvasom

 • Tejfog eltávolítása 5.000 Ft

  Rendelőm szintén optimális választás tejfog problémás gyerekek számára. Tovább olvasom

 • Sebészeti fogeltávolítás 15.000 Ft

  Pályafutásom során számtalan sebészeti fogeltávolításban volt részem. Tovább olvasom

Fix pótlások

 • Csonkfelépítés 5.000 Ft

  Egy jó pótfog alapja mindig a megfelelő csonfelépítés, és a megfelelő alapanyagok! Tovább olvasom

 • Öntött csap 15.000 Ft

  Az öntött csap strapabíró, sok évig megfelelő konstrukciót biztosít. Tovább olvasom

 • Üvegszálas csap behelyezése15.000 Ft

  Az üvegszálas csapok élettani, és esztétikai szempontból is jobb megoldást nyújtanak. Tovább olvasom